Stäng meny

600 nya jobb i Skåne när KrinovaMAT växlar upp sitt stöd

Den 24 augusti presenterade Region Skåne och Kristianstads kommun en satsning som ska utöka Krinovas innovations-, start- och växtstöd för livsmedelsföretag till nationell nivå.

Region Skåne och Kristianstads kommun satsar nu totalt 22,5 miljoner, fördelat på tre år, för att stödja Krinova i en ansökan till Vinnova om att expandera verksamheten till att bli nationell.

– Det är en stor satsning på Kristianstad, Skåne och Sverige. Vår ambition är att det ska generera 1 200 nya jobb, varav hälften i Skåne och hälften i andra delar av Sverige, säger Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.

Krinovas uppdrag blir att ge livsmedelsföretag innovationsstöd, metoder och verktyg för att kunna växa. Det kan också handla om stöd i samverkan med kommuner som möter omställning i livsmedelsproduktionen.

Krinova är Sveriges äldsta och största inkubator och science park med mat som profilområde. I en peer review gjord av branschorganisationen SISP (Swedish Incubators & Science Parks) har Krinova med sitt utvecklings- och innovationsstöd blivit utsedd som bäst på mat och Sveriges mest innovativa inkubator.

– Vi är glada över att Krinovas framgångsrika arbete nu kan breddas och även skapa arbetstillfällen i hela landet, säger kommunalrådet Pierre Månsson (L). Satsningen ger Krinova möjligheter att utvecklas vidare till en nationell resurs och det stärker ytterligare Kristianstads kommuns position som ett livsmedelscentrum.

- Det här är ett fantastiskt förtroende som vi jobbat för länge. Vi ser fram emot att samarbeta med vår branschorganisation SISP och våra systerorganisationer, inkubatorer och science parks, runt om i landet i att erbjuda stöd till matföretag, säger Charlotte Lorentz Hjorth, vd Krinova Incubator & Science Park.

Kontaktpersoner

Charlotte Lorentz Hjorth

Charlotte Lorentz Hjorth

VD

Stäng