Stäng meny

Food Hackathon by Krinova

Food hackathon förenar foodies, designers, produktutvecklare, studenter och entreprenörer och alla andra som är intresserade av att bygga nätverk, korspollinera idéer, skapa nya produkter och verktyg för att förbättra och utveckla livsmedelsbranschen.

Ett hackathon är ett helgarrangemang där människor med olika kompetenser och bakgrund, men med mat som gemensamt intresse samlas kring utmaningar för att tillsammans ”hacka” lösningar och omsätta dessa till verkliga handlingar. Under 48 timmar jobbar deltagarna i olika team utifrån utmaningar. Utmaningarna kommer från deltagarna själva, företag eller organisationer. Priset på 50 000 kr fördelas av en oberoende jury enligt följande tre kategorier: Den mest innovativa idén, Idén med mest påverkan samt Idén med störst potential.

Food hackathon har hittills arrangerats två gånger på Krinova Incubator & Science Park, senast i januari 2016 då närmre 50 deltagare från tolv olika länder, allt från Kanada till Kazakstan deltog. Årets tema var Food (r)Evolution och resulterade i följande vinnare:

Den mest innovativa idén – Team Eat ´em som presenterade ett koncept för hur det går att påverka attityden för att locka flera att äta insekter. Idén med störst påverkan – Team Dynahmat 2.0 presenterade en app som med en uppkopplad liten sensor kan hålla koll på kylkedjan för matvaror och därmed bidra till att minska mängden livsmedel som slängs i onödan. Idén med störst potential – Team Anknyta som tagit fram fantasifullt utformade formar som på ett lekfullt sätt ska få barn att prova nyttigare råvaror.

Håll utkik på ”Hack för Maten” på Facebook så hålls du uppdaterad inför kommande hackathon.

Tveka inte att höra av dig om du är nyfiken och vill veta mer!

Media

http://taffel.se/blog/hack-maten
http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/matideer-har-spanats-fram-hela-helgen/
http://8till5.se/2016/01/22/food-hackathon-ska-losa-livsmedelsbranschens-utmaningar/
http://www.fipdes.eu/?Awards-for-FIPDes-Master-students
http://www.hkr.se/sv/nyhetsarkiv/2016/knackebrod-pa-syrsor-och-mat-genom-3d-skrivare/

Se också broschyren som presenterar Foodhackathon som bläddingsbar pdf här eller för nedladdning här

Partners för 2016 års Food Hackathon

LogoHackNY11

Vill du veta mer?

Elin Carleke

Kontaktperson:

Elin Carleke

Business Designer KrinovaMAT

Tel: 070-251 40 19 / E-post: elin@krinova.se