Stäng meny

600 nya jobb i Skåne när KrinovaMAT växlar upp sitt stöd

Den 24 augusti presenterade Region Skåne och Kristianstads kommun en satsning som ska utöka Krinovas innovations-, start- och växtstöd för livsmedelsföretag till nationell nivå.

Region Skåne och Kristianstads kommun satsar nu totalt 22,5 miljoner, fördelat på tre år, för att stödja Krinova i en ansökan till Vinnova om att expandera verksamheten till att bli nationell.

– Det är en stor satsning på Kristianstad, Skåne och Sverige. Vår ambition är att det ska generera 1 200 nya jobb, varav hälften i Skåne och hälften i andra delar av Sverige, säger Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.

Krinovas uppdrag blir att ge livsmedelsföretag innovationsstöd, metoder och verktyg för att kunna växa. Det kan också handla om stöd i samverkan med kommuner som möter omställning i livsmedelsproduktionen.

Krinova är Sveriges äldsta och största inkubator och science park med mat som profilområde. I en peer review gjord av branschorganisationen SISP (Swedish Incubators & Science Parks) har Krinova med sitt utvecklings- och innovationsstöd blivit utsedd som bäst på mat och Sveriges mest innovativa inkubator.

– Vi är glada över att Krinovas framgångsrika arbete nu kan breddas och även skapa arbetstillfällen i hela landet, säger kommunalrådet Pierre Månsson (L). Satsningen ger Krinova möjligheter att utvecklas vidare till en nationell resurs och det stärker ytterligare Kristianstads kommuns position som ett livsmedelscentrum.

- Det här är ett fantastiskt förtroende som vi jobbat för länge. Vi ser fram emot att samarbeta med vår branschorganisation SISP och våra systerorganisationer, inkubatorer och science parks, runt om i landet i att erbjuda stöd till matföretag, säger Charlotte Lorentz Hjorth, vd Krinova Incubator & Science Park.

Kontaktpersoner

Charlotte Lorentz Hjorth

Charlotte Lorentz Hjorth

VD

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng