Stäng meny

Elgocell bildar dotterbolag och spår tillväxt i Storbritannien

Under varje stad finns kilometer efter kilometer med rör och kulvertar. Där transporteras varmvatten och fjärrvärme till fastigheter och bostäder. Kan man minska värmeförlusterna under transporten, så sparas både miljö och pengar. Genom en världsunik teknik, men faktiskt baserad på vanlig cellplast som råmaterial, erbjuder Elgocell isolerade kulvertsystem för värme, kyla och ventilation. Det har gått femton år sedan Göran Olsson tillsammans med sin far Lars Ohlsson började utveckla tekniken och startade Elgocell. Nästan lika länge har företaget haft sin bas på Krinova Incubator & Science Park.

- Det betyder mycket att finnas på Krinova. Här är en positiv anda. Alla lyfter alla och man ger och tar råd, säger Göran som är vd i företaget.
Det som började med ett kontor har successivt blivit fler alltefter som man blivit fler i företaget.. I dag finns sex anställda och Elgocell fyller hela hörnan i lokalerna bakom receptionen på Krinova. Den svenska marknaden är basen för Elgocells verksamhet. Bland kunderna finns kommuner, byggnads- och bostadsbolag över hela landet. Sedan några år tillbaka har man även ett ramavtal med Skanska, som tillsammans med IKEA, driver utvecklingen av Bo Klok-bostäder.

- Men det är svårt att bli profet i sin egen stad det. Nordöstra hörnet av Skåne är fortfarande en vit fläck på kartan, säger Göran med ett leende.
Storbritannien investerar för miljön

För två år sedan tog Elgocell steget över den engelska kanalen för att etablera sig på den brittiska marknaden och bildade ett dotterbolag där. Storbritannien står inför stora investeringar när gasen ska ersättas av mer miljövänliga uppvärmningsalternativ. Det öppnar upp för goda affärsmöjligheter för Elgocell.

Internationaliseringscheckar från Almi och Tillväxtverket, som Elgocell sökt med stöd av Krinovas Innovationsarena, har gjort det möjligt att etablera sig med dotterbolag, hemsida och anpassa tekniskt- och marknadsmaterial till den brittiska marknaden. Nu ska de första kontrakten snart skrivas på den brittiska marknaden.

- Två – tre stycken ligger i pipe-line och ytterligare flera positiva kontakter togs på den viktiga mässan i London nu i mars, säger Magnus Klingheim, marknadsansvarig på Elgocell.
Magnus vågar sticka ut hakan och menar att omsättningen för det brittiska dotterbolaget inom sin tid till och med kan överstiga omsättningen i Sverige.

Läs mer på www.elgocell.se och www.elgocell.co.uk

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng