Stäng meny

En (klimat)smart beställningsplattform mellan restauranger och producenter

Snömoln i Norden AB, ett av företagen på Innovationsarenan,  har precis fått igenom ett statligt stöd från Naturvårdsverket på 1,2 miljoner kronor för att utveckla en datadriven beställningsplattform mellan beställare (restauranger, hotell, storkök) och leverantörer (grossister, matproducenter).

- Tanken är att vi ska kunna samla in data om beställaren genom digitala tjänster som inventariehantering och menyplanering. På så sätt kan vi matcha produkter från leverantörer utifrån en faktisk behovsbild direkt i vår beställningsplattform, berättar Julia Wikström, bolagets VD.

Bolagets lösning tar fäste i Agenda 2030 där fokus ligger på att minska matsvinnet och koldioxidutsläppen.

- Eftersom vårt system kan matcha tillgång med efterfrågan kommer vi även att kunna matcha matsvinn till de mest troliga köparna, i realtid. Framförallt kommer vi genom insamlad data kunna bygga tillförlitliga prognoser. Något som är oerhört viktigt om vi ska nå målen i Agenda 2030. Som vi ser det räcker det inte bara att minska matsvinnet, utan vi måste förhindra dess uppkomst i första led, förklarar Julia.

Snömoln söker partners och piloter

- Vi tror att det är oerhört viktigt att bygga vårt system tillsammans med de som kommer använda det i framtiden. Därför söker vi nu samarbetspartners och pilotkunder som vill vara med att ta fram framtidens teknik, berättar Julia.

Är du intresserad och vill veta mer?

Kontakta Snömoln i Norden AB
Julia Wikström, VD
julia.wikstrom@snomoln.se

 

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng