Stäng meny

Foodinova – rikligt innehåll och i full gång

Med syfte att utveckla förmågan hos innovationsmiljöer att ge inkubations- och innovationsstöd till företag inom hela livsmedelskedjan har projektet Foodinova nu nått sin marschhöjd hos Krinova.

Sen projektstarten i januari har mer än 15 olika initiativ tagits inom projektet och partnerskapet som utgör ett omfattande nätverk med bl.a. SISP (Swedish Incubators & Science Parks), RISE (Research Institutes of Sweden), LRF (Lantbrukarnas Riksförbund) och flera universitet och lärosäten, växer.

Krinova har inom ramen för projektet fått det nationella uppdraget att hjälpa till att utveckla 3-5 nya livsmedelsrelaterade inkubatorer och innovationsarenor i Sverige. Detta för att möjliggöra kunskapsspridning som stödjer inkubation av bolag inom livsmedelsindustrin. Läs om den senast etablerade noden.

Utöver det målet ska projektet skapa en digital plattform, en bas för erfarenhets- och kunskapsöverföring av processer, metoder och verktyg som stödjer inkubation och innovation hos bolag och innovationsarenor i Sverige.

LÄS MER OM PROJEKTET

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng