Stäng meny

Maisha Deli – en av Sveriges tolv mest innovativa entreprenörer

Under Sveriges Innovationsriksdag delades Åforsk Entreprenörsstipendier på 200 000 kronor ut till Sveriges tolv mest innovativa entreprenörer. Anna Lundström med sitt företag Maisha Deli var en av dem.

Maisha Deli Sweden AB, ett av företagen på Krinovas Innovationsarena, utvecklar innovativa växtbaserade livsmedel som bidrar till en mer miljövänlig och hållbar matkonsumtion. Företaget är ungt och har bara ett drygt ett år på nacken. I sitt provkök i Dalarna har Anna Lundström, som ensam driver företaget, vidareutvecklat traditionella mathantverkstekniker och skapat nya, delikata och spännande livsmedelsprodukter som är växtbaserade, naturliga och riktigt goda. Initialt fokus ligger på två av våra mest älskade livsmedelsprodukter – ost och smör. Dessa vill hon nu att resten av världen ska få ta del av, och hon arbetar därför helhjärtat och målmedvetet för att uppnå detta mål.

- Det är en stor ära att blir bekräftad och erkänd genom Åforsk stipendium. Stipendiet gör det också möjligt att snabbare komma vidare i processen och ut på marknaden, säger Anna Lundström som driver Maisha Deli.

Juryn har utsett Åforsk stipendiaterna utifrån tre kriterier entreprenöriell drivkraft, affärsidéns potential samt den faktiska skillnaden stipendiet utgör för att entreprenören ska kunna ta sin idé till nästa nivå.

Motiveringen för Maisha Delis lyder: Verksamheten har byggts upp runt väldefinierade insikter och kunskaper med tydligt visade kundbehov. Produkterna (och tjänsterna) fyller inte enbart individuella kundbehov, utan adresserar också samhälleliga miljö- och hälsoutmaningar. Produkten framtagen i en unik, skyddad process befäster en avsevärd marknadspotential lokalt, nationellt och internationellt. Entreprenören har i samråd med business designers utarbetat en relevant affärsplan.

För mer information kontakta:

Anna Lundström, vd och grundare Maisha Deli, 070-360 28 00, anna.yujen@gmail.com

Torben Olsson, Ledare Krinovas Innovationsarena, 0738 -532509, torben@krinova.se

 

Fotograf: Angelica Zander

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng