Stäng meny

Nytt bolag på Krinovas innovationsarena: JE Software en uppstickare bland spelutvecklare

JE Software är en uppstickare i spelutvecklingsbranschen och ett bolag som sedan någon vecka sitter i Krinovas innovationsarena på inkubatorvåningen. JE står för bolagets grundare Jenz och Erik med efternamnen Olsson respektive Went Linder. Efter ett intensivt utvecklingsarbete släppte de nyligen sitt första spel, Last Hope. Ett spel som redan haft över en miljon nedladdningar och det utan att Jenz och Erik lagt en endaste krona på marknadsföring!

För den som är insatt i mobilspelens värld så kan Last Hope beskrivas som ett ”first person shooter” där den typiske spelaren är en man mellan 18 – 35 år. Last Hope har nått ut till spelare över hela världen. Det är inte utan lite stolthet i rösten som Erik berättar att Microsoft valt att tipsa om deras Last Hope i såväl Tyskland, Thailand som Indonesien.

- Det är fantastiskt roligt och ger oss ett annat självförtroende nu när vi är mitt uppe i utvecklingen av ett nytt spel, säger Jenz Olsson och försöker förklara för en icke-spelutvecklare de många komponenter och delar som utvecklingen av ett nytt spel omfattar.

Breddad kontaktyta och samarbete

Jenz och Erik har känt varandra i många år. Deras vägar korsades för första gången redan under gymnasietiden i Ystad och sedan dess har de hållit kontakten. Från studier i Lund och åren då de båda jobbade på olika företag inom spel- och programutvecklingsbranschen. 2013 gjorde de verklighet av sina tankar och startade tillsammans JE Software.

- Till att börja med behöll vi våra anställningar och utvecklade plattform och spel på kvällar och helger. Men det känns skönt att nu ha gått ner till 10 – 14 timmars arbetsdag och kunna koncentrera oss på det egna bolaget, säger Erik.

Som nyinflyttade på inkubatorvåningen ser de nu med spänning fram emot de möjligheter som erbjuds.

- Det här är en bra miljö för oss att utvecklas i. Jag ser fram emot att kunna få stöd att utvecklas i tänket kring företagandet men också hitta samarbetspartners med andra företag på Krinova, fortsätter Erik.

Jenz kastar ut ett lockbete.

- Det vore jättekul om vi kan få testa spelidéer och få feedback från andra som sitter här i huset på Krinova.

 

Mer information:

http://www.jesoftware.se/

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng