Stäng meny

Energieffektivisering genom att korta livsmedelskedjan

Foodinova

Regionalfonden - kopia

Varje led i livsmedelskedjan bidrar till utsläpp av växthusgas, vilket är problematiskt. Krinova har därför påbörjat en förstudie där fokus ligger i att undersöka företag och aktörer, inom livsmedelsbranschen, med potential att ta större ägande av värdekedjan, d v s korta livsmedelskedjan.

Branschen, som är stark och viktig i Skåne samt framväxande i Blekinge, har goda förutsättningar att arbeta mer med närproducerad produktion. I förstudien ska livsmedelsföretag i regionen identifieras, klassificeras och visualiseras utifrån olika utvecklingsaspekter, såsom miljöbelastning, distributionssätt och innovationsgrad. En vidare förhoppning är att synliggöra och klassificera alla de företag inom livsmedelsområdet som idag inte syns i befintliga system.

Kontaktpersoner

Hannes van Lunteren

Hannes van Lunteren

Ansvarig KrinovaMAT & Business Designer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng