Stäng meny

Matupphandling 80/20

Matskåne

Projektet syftar till att vidareutveckla och sprida upphandlingsmodellen (80/20) som Hässleholms kommun tillsammans med Kristianstads kommun har tagit fram. Modellen har tagits fram för att göra det möjligt för mindre och lokala företag att lämna bud i kommuners livsmedelsupphandlingar.

Krinova kommer att arbeta med att vidareutveckla och sprida modellen. Krinova kommer arbeta med att etablera kontakter mellan företag, B2B och bidra med utvecklingsstöd för att forma fungerande modeller för samverkan.

För den enskilde livsmedelsproducenten är det en stor investering att genomgå en upphandlingsprocess där krav och utfall är stora osäkerhetsmoment i förhållande till potentiell vinst. Den aktuella upphandlingsmodellen med samverkan mellan lokala producenter minskar riskerna och gör det mer intressant att delta i upphandling för lokala producenter. Upphandlingsmodellen när den är implementerad löser även kommunernas utmaning att få tillgång till närproducerade råvaror.

›› Rapport Matupphandling 80/20 kan du läsa här

Projektet finansieras av Leader Skåne Ess samt Lag PH

??????????????????????????

logo-leaderlagph

 

 

 

Leader+färgEUleder

 

Kontaktpersoner

Hannes van Lunteren

Hannes van Lunteren

Ansvarig KrinovaMAT & Business Designer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng