Stäng meny

Mer Mat – fler jobb

Healthy food inspiration concept

Regionalfonden - kopiaProjektet Mer mat – fler jobb erbjuder skräddarsydda insatser till företagare som producerar och/eller förädlar livsmedel. Målet för projektet är att öka matproduktionen och få fler människor i arbete och på så sätt bidra till att genomföra den nationella livsmedelsstrategin.

LRF är projektägare för ”Mer mat – fler jobb”, övriga samverkanspartner är branscherna inom jordbruk, trädgård och livsmedelsförädling, Livsmedelsföretagen, Krinova Incubator & Science Park, Gröna arbetsgivare, Naturbruksskolornas Förening och Arbetsförmedlingen.

Krinovas uppdrag i projektet är att genomföra ”Krinova Growth Process (KGP) – for innovation capability” som ger ökad innovationskraft, innovations- och utvecklingsförmåga i företag. KGP förstärker och utvecklar, såväl företagsledningens som medarbetarnas kompetenser och färdigheter och ger företaget nödvändig innovationskraft och förmåga att framgångsrikt konkurrera i framtiden. Baserat på intervjuer och dialog med företagens ledning och medarbetare skräddarsys ett program i syfte att stärka företagens innovationskraft och utvecklingsförmåga, inklusive förmåga till internationalisering. Arbetet genomförs genom strategiskt och praktiskt arbete tillsammans med företagets ledning och medarbetare. Programmet sträcker sig över två år och består av sex delar som behovsanpassas för respektive företag.

10 företag kommer att få möjlighet att genomföra en KGP-process inom projektet. 5 + 5 företag i två olika regioner i Sverige. De två testregionerna blir piloter för en modell som kommer att spridas nationellt av projektet.

Projektperiod: 2019 – 2021
Läs mer: lrf.se/mermatflerjobb

Kontaktpersoner

Sara Wanther

Sara Wanther

Ansvarig Projektdesigner

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng