Stäng meny

Res-Chains / Biogas

proj-reschains

”RES-Chains” (Renewable Energy Sources) har drivits som ett EU-projekt inom South Baltic. I projektet samarbetade Krinova Incubator & Science Park med partners i Småland, Skåne, Litauen, Polen, Tyskland och Danmark. Projektet avslutades juni 2014.

Projektet syftade till att främja hållbara och förnybara energiförsörjningskedjor. Fokus har legat  på applikationer för biomassa, biogas, vatten-, vind- och solkraft.. Inom projektet etablerades en informationsnod på Krinova kring Biogas. En särskild biogasutställning utvecklade den existerande miljöutställningen SuperVision som invigdes redan i november 2008.På Krinovadagen den 29 mars 2012 invigdes Res-Chains Biogasutställning av Polens Ambassadör i Sverige Adam Halacinski.

Polenamba

Biogas är en av nycklarna till den utmaning som finns i att söka nya energikällor för framtiden. Den här levande utställningen visar tankar om hur biomassa, biogas, vatten-, vind- och solkraft kan användas i praktiken.
Vi hoppas att vi därmed kan bidra till att öka kunskapen om bland annat biogas och till att vara en plats för dialog, möten och workshops på miljöområdet.
Utställningen syftar till att öka kunskapen om biogas samt till att ytterligare etablera Krinova Incubator & Science Park som en plats för dialog, möten och workshops på miljöområdet.

Biogassektorn har en stor utvecklingspotential och det krävs ett arbete med utmaningar för biogasen. Några av de identifierade utmaningarna är:

  • Substratförsörjning
  • Infrastruktur
  • Småskalig teknik
  • Tankstationer

Inledningsvis fokuserade projektet på substratförsörjning och då särskilt lignocellulosa. Det har skapats ett nätverk av lokala och regionala företag som tillsammans kan skapa ett starkt affärskonsortie för utveckling av utmaningen och för kommande exportmöjligheter.

 

www.res-chains.se
South Baltic programme

Läs mer om Biogas i Kristianstad
Kristianstad kommun
Biogas film om Kristianstad
Högskolan Kristianstad - VA- och Kretsloppsutbildning
Forskningsplattformen  - Man & Biosphere Health
Clear Lab

SouthBalticProgramme_EU-Logo-and-Programme-Logo-with-reference-to-ERDFRegionSkane

Läs mer

Biogas Broschyr bilaga
How to establish - renewable energy projects bilaga
BioGas Broschyr 2012 V13 Engelsk bilaga
RES Chains till Kristianstad 20121016 bilaga
Biogasbulletinen bidrag från Kristianstad 20120405 bilaga
Nyhetsbrev Energikontoret Skåne september 2012 bilaga
Biogasseminarium bilaga

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng