Stäng meny

Revolwe vinnare av Innovationspriset i Kristianstad

Nordic Surf Development med varumärket Revolwe får Innovationspriset i Kristianstads kommun. Priset delades ut av Krinova Incubator & Science Park i samband med Guldjubelgalan tisdagen den 17 april.

- Jag är stolt och tacksam över att bli uppmärksammad med Innovationspriset. Det är ett kvitto på att det jag gör också har betydelse utanför surfkretsarna, säger Jan Persson, vd och grundare av Nordic Surf Development.

Årets Innovationspris belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Priset inriktas på idéer med hög innovationsnivå, kommersiell potential och hållbart företagande.

Den surf leash (fångrem) som Nordic Surf Development utvecklat bygger helt på återvinning och att använda skräp som resurs tillsammans med hållbara och ekovänliga material. Fångremmen är baserad på en blandning av Yulex, en naturlig gummilatex och återvunna PET- flaskor. Genom att ersätta det konventionella materialet Neopren med Yulex minskar CO2-utsläppen med 80 % jämfört med framställningen av en konventionell leash.

Den miljövänliga fångremmen har fått positivt mottagande på marknaden.  Bland användarna kan nämnas Sveriges och Hawaiis Stand Up Paddle Board landslag samt Kelly Slater, den sistnämnda anses vara världens främsta vågsurfare.  Utöver fångremmarna har Nordic Surf Development utvecklat ett speciellt fodral för surfbrädor. Även det i ett miljövänligt material. Fler produkter är på utvecklingsstadiet, bland annat tittar Jan på hur man skulle kunna återanvända fiskenät.

Nordic Surf Development är ett av företagen på Krinova Innovationsarena. När kontakten etablerades för drygt två år sedan fanns de första produkterna ännu bara på idéstadiet.

- Revolwe är en värdig vinnare av Innovationspriset. Det är jättekul att få ha följt Jan på den resa som han har gjort. Jan är otroligt driven och har hela tiden nya produktidéer, alla med miljöfokus. Det ska bli spännande att se vad som blir nästa steg i utvecklingen, säger Truls Bretz, business designer på Krinova Incubator & Science Park.

Motiveringen till Innovationspriset i Kristianstad lyder: I en tid då miljöutmaningarna blir allt större har Nordic Surf Development med varumärket Revolwe utvecklat en produkt som bygger helt på återanvändning och att använda skräp som resurs. Med en affärsidé́ sprungen ur passionen för havet är företaget i dag världens enda som både utvecklar och säljer miljövänliga fångremmar (leash) för vågsurfning. Vägen dit har inneburit resor världen över och ett ständigt itererande och har också̊ lett fram till såväl nationella som internationella utmärkelser. 2018 togs ett stort steg framåt på̊ den internationella marknaden genom ett globalt samarbete med ett företag världsledande inom surfbranschen.

Nordic Surf Development är även nominerade till Årets innovationspris 2018 i Skåne Nordost tillsammans med alla innovationspristagare i de andra Skåne Nordost kommunerna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng