Stäng meny

Vinnare av Årets Innovationspris Lekolar

Lekolar i Osby är vinnare av Årets innovationspris i Skåne Nordost . Priset delades ut av Krinova Incubator & Science Park och Skåne Nordost i samband med Sveriges Bästa Näringslivsdag den 17 september.

Sex företag var nominerade till priset, ett från respektive kommun i nordöstra Skåne.  Årets Innovationspris belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Priset premierar innovativitet, kommersiell potential och hållbart företagande. Vinnaren får 25 000 kronor.

Motiveringen till pristagaren Lekolar: För barn och unga har alltid lek och lärande gått hand i hand. I en globaliserad värld exponeras vi alla för intryck från världens alla hörn rakt in i vår vardag. Intryck som genom lek och lärande formar oss för vårt framtida liv. Med utgångspunkt i ett hantverk som genom årtionden förgyllt barn och ungas uppväxt i leken så har årets vinnare innovativt och kreativt i samklang med nydanande pedagogik skapat nya produkter, verktyg och inredningar för lärande miljöer i de nordiska skolorna och förskolorna. Årets vinnare har med fingertoppskänsla bemästrat balansgången mellan gammalt och nytt och lagt en god grund för tillväxt på etablerade och nya marknader för lek och lärande. Genom att fokusera och vända affärsmodellen direkt mot användaren har man på ett effektivt sätt hittat och bejakat ett behov hos sina kunder. Utöver att skapa och utveckla innovativa och lärandemiljöer är man också med och skapar nya lärandesituationer.

De fem övriga företagen som var nominerades till Innovationspriset är:
Tyringekonsult, Hässleholm
TryggaKliniken, Bromölla
Lina & Evas lanthandel, Hörby
Nordic Surf Development, Kristianstad 
Ripasso Energy, Östra Göinge

Mer om företagen och motiveringen till nomineringen finns att läsa här.

För mer information kontakta

Charlotte Lorentz Hjorth, vd Krinova Incubator & Science Park, charlotte@krinova.se, 0708-29 14 34

Malin Wildt-Persson, utvecklingsledare Skåne Nordost, malin.wildt-persson@kristianstad.se, 0728-85 78 98

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng