Finns det traditionellt skånsk mat? Vad utmärker den i så fall?

    Välkommen på en dag där vi lyssnar, samtalar och lär om våra skånska traditioner, vårt kulturarv och hur vi tar tillvara på detta för att utvecklas till en internationellt attraktiv gastronomisk region.

    Vi träffas i ikoniska Medborgarhuset i Eslöv och moderator Trine Grönlund kommer leda oss genom dagen som ger utrymme för att såväl lyssna som att nätverka och njuta av skånska smaker.

    Vad vill den internationella besökaren uppleva under sitt evenemangsbesök?
    Ami Hovstadius delar med sig av de viktigaste insikterna hitills från de internationella testpiloternas besök på skånska mat- och dryckesevenemang under 2019. Håkan Jönsson, docent i etnologi vid Lunds universitet och med lång erfarenhet av forskning om mat och måltid tar oss med på en tidsresa genom våra traditioner.

    Marcus Johansson och Filippa Söderman från Gastronomiprogrammet vid Högskolan Kristianstad delar med sig av insikerna från det arbete de gjort under hösten med frågeställningen ”Den skånska maten – finns den?”.

    Det bjuds även på inspiration i form av internationella exempel på måltidsupplevelser som lyfter fram kulturarv och traditioner samt insikter från forskningsvärlden av Dr. Josefine Östrup Backe om hur man arbetar med det lokala som medel för måltidsturism. Monica Frangeur,  prisbelönt biolog och entreprenör som för 15 år sedan uppfann guidade matvandringar i naturen tar med er på en ”Walk & Talk” på temat ”Att bjuda på Skåne”!

    Programmet i sin helhet presenteras inom kort men säkra din plats redan i dag!
    Varmt välkommen!

    06
    mar

    Datum:
    6 mars 2020

    Tid:
    08.30 - 16.00

    Eventtyp:
    Föreläsning

    Plats:
    Medborgarhuset i Eslöv

    Anmälan