Food Jam: Fingermat – Hur kan vi skapa nya matupplevelser?

    Vill du utveckla nya sätt att äta på? Vi välkomnar start ups, restauratörer, street food-kockar, forskare, studenter och entreprenörer att under en förmiddag utforskar möjligheterna tillsammans. Vi designar nya matupplevelser- som du kan tillämpa i din egen verksamhet eller bara använda som inspiration för att tänka nytt.

    För att kunna skapa nya ätupplevelser börjar vi dagen med ett föredrag av Sarah Forsberg och Dagmar Thylander från Högskolan Kristianstad. De är experter på husmanskost som fingermat och har forskat på möjligheten för personer med nedsatt motorik och ätsvårigheter att äta säkert och utan stigma.

    Efter inspirationsföredraget delas deltagarna upp i mindre grupper och tilldelas en ”klassisk bestickrätt”. Tillsammans fokuserar vi på att utforma och designa ett annorlunda sätt att äta maten på. Vi avslutar dagen med att provsmaka varandras mat och samtala kring det vi lärt oss.

    Anmäl dig nu då det finns ett begränsat antal platser!

    __________

    Projekt:

    Partners:

    09
    maj

    Datum:
    9 maj 2022

    Tid:
    09.00 - 13.00

    Eventtyp:
    Food Jam

    Plats:
    Gastronomiprogrammet, Högskolan Kristianstad

    Anmälan
    Fingerfood