Preloader
Stäng sök
Stäng

Framtidens växtproteiner – från forskning till tillväxt

Framtidens växtproteiner – från forskning till tillväxt

Framtidens växtproteiner – från forskning till tillväxt

Till anmälan ›

Framtidens växtproteiner – från forskning till tillväxt

Välkommen till ett eftermiddagswebinarie på temat framtidens växtproteiner, som anordnas av Livsmedelsakademin Skåne  tillsammans med SLU Alnarp och Lunds Universitet/LTH. Under två timmar bjuder de på korta presentationer från sex spännande forskare inom området, och Livsmedelsakademins studentnätverk ger en rykande färsk trendspaning om växtbaserade livsmedel.

Webinariet kommer att fokusera på hur kunskap och forskningsresultat kring växtproteiner kan bidra till utveckling av ett konkurrenskraftigt näringsliv och hållbart samhälle.

Agenda

15.00: Visionen om hur samarbetet inom Skånes livsmedelssystem ska stärkas, Lotta Törner, vd Livsmedelsakademin

15.15:  

  • Växtprotein – diversitet, tillgång och framtida möjligheter, Eva Johansson, professor i Jordbruksvetenskap, SLU
  • Produkter baserade på proteinrika grödor – behov och möjligheter, Helena Persson Hovmalm, forskare vid Institutionen för Växtförädling, SLU
  • Framtidens åkerbönor och ärtor för svenska odlingsförhållandenCecilia Hammenhag och Åsa Grimberg, forskare vid Institutionen för Växtförädling, SLU
  • Opportunities in the Plantbased Protein Food Industry – the engineering expertise perspective, Marilyn Rayner, professor och Frank Lipnizki, professor, Lunds Universitet
16.30: Växtbaserad trendspaning med Livsmedelsakademins studentnätverk
16.40: Avslutande frågestund
17.00: Slut 

Webinariet leds av Tintin Santén, enhetschef samverkan och utveckling, SLU.

28
april

Datum
28 april 2021