Lokalproducerat – hype eller framtiden?

    Lokalproducerat mat efterfrågas som aldrig förr – men vad betyder egentligen begreppet? Och vilken roll spelar den lokala maten i framtiden? Välkommen till en morgon där vi trendspanar och samtalar med experter och aktörer.

    Lokalproducerat har seglat upp som en klar etta på trendtoppen. I både konsument- och branschundersökningar rankas när- och lokalproducerad mat högt över den tidigare självklara ettan ekologisk mat. Varför har det blivit så, och vad innebär egentligen begreppet? Om jag bor i Stockholm och äter morötter som odlats på Gotland – räknas de som lokalproducerade?

    Lokalproducerat har blivit en ny kvalitetsstämpel som många konsumenter litar på. LRF och Svenskmärkningen får sannolikt ta åt sig en del av äran. Deras kampanjer för svensk mat under den varma och torra sommaren 2018 gick rakt in i den svenska folksjälen.

    26
    maj

    Datum:
    26 maj 2020

    Tid:
    08.30 - 09.45

    Eventtyp:
    Föreläsning, Seminarie

    Plats:
    Digitalt

    Anmälan
    Lokalproducerat – hype eller framtiden?