Meet up #2 Hållbar mat med Axfood

  Bra hållbar mat- hur ser den ut ifrån Axfoods perspektiv?

  Axfood

  Axfood är en av de stora aktörerna på den svenska livsmedelsmarknaden som ägare av bl. a Hemköp och Willys. Med avstamp i de globala målen definierade av FN i Agenda 2030 har Axfood arbetat fram rapporten Mat 2030 där man slår fast att ”samverkan är vägen framåt”.

  Med Meet up #2 Hållbar mat med Axfood vill vi skapa en mötespunkt mellan Axfood och mindre aktörer inom livsmedelsbranschen och samtala om hur vi kan finna lösningar tillsammans för framtida utmaningar så som tex. förpackning, logistik, konsumtionsbeteenden, matsvinn, förädling av mervärden och självförsörjning. Hur löser vi våra gemensamma utmaningar med miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet i samverkan mellan stor och mindre aktör?

  Inbjudan riktar sig till företag, forskare och livsmedelsentreprenörer som drivs av hållbarhet eller är nyfiken på hållbara affärer. Jobbar du som primärproducent, har du en idé eller kanske jobbar du inom Food tech- alla är välkomna! Mötet ska förhoppningsvis stimulera till kreativa lösningar, utforskande av möjligheter inom olika försäljningskanaler och/eller samarbeten i livsmedelsbranschen mellan Axfood och andra aktörer i vårt gemensamma matsystem.

  Efter sommaren kommer vi att ta beslut om eventet kommer att hållas digitalt eller på Krinova. Håll er uppdaterade på vår hemsida!

  Meet up: Under året bjuder Krinova Incubator & Science Park in till fyra träffar för företagare och andra aktörer inom livsmedelsbranschen att ta del av det senaste inom livsmedel, företagande och trender. 

   

  Välkommen med din anmälan.  

  Elin Hansson

  Ansvarig Food Community Event

  15
  okt

  Datum:
  15 oktober 2020

  Tid:
  09.00 - 14.00

  Eventtyp:
  Föreläsning, Nätverksträff

  Plats:
  Krinova Incubator & Science park

  Anmälan