Meet up #2 Hållbar mat med Axfood

  Hur bygger vi ett matsystem där större och mindre aktörer kan samverka på ett hållbart sätt? Axfood är en av de största aktörerna på den svenska livsmedelsmarknaden som ägare av bl.a. Hemköp och Willys. Med avstamp i de globala målen definierade av FN i Agenda 2030 har Axfood arbetat fram en rapport Mat2030 där man slår fast att ”samverkan är vägen framåt”.

  Med eventet vill vi skapa en mötespunkt mellan Axfood och andra aktörer inom livsmedelsbranschen och tillsammans diskutera dagens gemensamma utmaningar så som tex. förpackning, logistik, konsumtionsbeteende, matsvinn, förädling av mervärden och självförsörjning.

  Eventet är fullt men skriv gärna upp dig på reservlistan. Maila då till elin.h@krinova.se

  Program 15 oktober klockan 9- 14

  Under förmiddagen lyssnar vi till:
  Johan Neumann, affärsområdeschef för Egna märkesvaror på Dagab, Axfoods inköps- och logistikbolag
  Åsa Domeij Axfoods hållbarhetschef – presentation av Axfoods hållbarhetsrapport
  Dan Jacobson VD för Urban Deli
  Pär Warnström och William Appelgren på Axel Johnsons investeringsbolag Novax berättar om trender för tillväxtinvesteringar i livsmedelssektorn, delar sina tankar kring hur man som entreprenör kan förhålla sig till tillväxtkapital och om hur ett samarbete med Novax kan se ut.

  Vi får också höra tre företagare berätta om deras väg in till dagligvaruhandeln
  Anna Lundström från Maisha deli
  Simon Karlsson och Fritjof Torstensson från Green fries
  Nils Christerson från Bagers

  Efter lunchen avslutar vi dagen med en workshop ledd av Jens Almqvist, business designer på Krinova. Under workshopen arbetar vi med att identifiera utmaningar och utveckla lösningar för en större rörlighet och dynamik i livsmedelssystemet.

  Redo att visa en produkt för Axfood?
  Är du redo och intresserad av att visa din produkt för Axfood eller prata om din idé och ditt företag med Novax? Boka in ett kort enskilt möte. Ta med dig ett smakprov/din produkt. Anmäl ditt intresse till oss på Krinova innan.

  Eventet kommer att hållas på Krinova med begränsat antal platser. Inbjudan riktar sig till företag, forskare och livsmedelsentreprenörer med intresse för innovation och hållbara affärer.

  Välkommen med din anmälan!

  Meet up: Under året bjuder Krinova Incubator & Science Park in till fyra träffar för företagare och andra aktörer inom livsmedelsbranschen att ta del av det senaste inom livsmedel, företagande och trender.  

  Elin Hansson

  Ansvarig Food Community Event

  15
  okt

  Datum:
  15 oktober 2020

  Tid:
  09.00 - 14.00

  Eventtyp:
  Föreläsning, Nätverksträff

  Plats:
  Krinova Incubator & Science park

  Sista anmälningsdag:
  8 oktober 2020