Preloader
Stäng sök
Stäng

Vetenskapslunch: Om hudkrämer och plantbaserade livsmedel

Vetenskapslunch: Om hudkrämer och plantbaserade livsmedel

Vetenskapslunch: Om hudkrämer och plantbaserade livsmedel

Vetenskapslunch: Om hudkrämer och plantbaserade livsmedel

Vad är kopplingen mellan hudkrämer och nya plantbaserade livsmedel gjorda av restprodukter från jordbruket?

Vid Lunds universitet bedrivs forskning för att göra hudkrämer mer hållbara och minska risken för hudirritation. Forskare har bland annat använt örten quinoa för att stabilisera hudkrämer och krämbaserade läkemedel. Metoderna som används inom denna forskning har även visat sig vara användbara för att ta fram nya proteinrika livsmedel baserade på protein från raps, hampa och spenat. Livsmedlen är gjorda på restprodukter från jordbruket och tidigare har dessa restprodukter ofta använts för att göra djurfoder.

Välkommen till en föreläsning om hur forskning om hudkrämer kan bidra till ett proteinskifte och utveckling av nya plantbaserade livsmedel!

26
februari

Datum
26 februari 2020

Plats
Lunds stadsbibliotek