Stäng meny

Vision Krinova park

Hur kommer framtidens städer att se ut? Vilka faktorer kan vi tänka på idag för att göra plats åt framtidens teknologi? Vad gör ett område till ett ’journey worth object’?

Vision Krinova park är ett projekt med målet att ta reda på hur ett nytt område i Näsby, Kristianstad, kan växa fram. Projektet är baserat på fyra studentrapporter från masterskursen ”Large Structures” på SLU Alnarp, som utforskat hur det nya området kan i Näsby kan utvecklas och knytas till stadens centrum. Det nya området ska vara ett område att vara stolt över, och som skapar starkt attraktionsvärde hos turister och olika intressenter.

Fyra hörnstenar i projektet är: Innovation, inspiration, passion och framtidstro.

Innovation handlar om att ha viljan och modet som krävs för att skapa en ny typ av område med innovativa idéer och tekniker.

Inspiration handlar om att vara en mötesplats för människor och idéer, att visa vägen för vad som är möjligt.

Passion handlar om att aktivera människor till att vara medskapare, kreatörer, innovatörer och entreprenörer.

Framtidstro handlar om att göra plats för framtiden. Det är omöjligt att veta vilken teknologi vi kommer ha om 10, 30, eller 100 år, men vad vi kan göra redan idag är att skapa plats att växa.

Looking at the future - Kristianstad Innovation Garden
Film 4,50 min (eng)

Om du vill läsa mer om projektet Vision Krinova park kan du ladda ner foldern - Vision Kristianstad Innovation Garden
Ladda ner (pdf)

 

Detta projekt genomför

TILLV Finansiering RGB Bla

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng