Stäng meny

Sveriges största inkubator och science park med mat som profilområde

Under drygt tio år har Krinova drivit olika livsmedelsrelaterade projekt och är Sveriges största och första inkubator och science park med fokus på livsmedel. Genom olika projekt har ett digert nätverk av människor och företag inom mat- och dryckesbranschen utvecklats. Idag finns en food community på cirka 1000 företag spridda över hela Skåne.

I Kristianstad och Skåne finns en lång tradition av livsmedelsföretagande som omfattar hela kedjan från råvaruproduktion till avancerad forskning. Krinovas matplattform har vuxit fram under de 19 år som science parken har funnits. Genom olika projekt har ett digert nätverk av människor och företag inom mat- och dryckesbranschen utvecklats.

KrinovaMAT har skapat en digital mötesplats med de tre digitala verktygen B2B, Kurskalendern och Frågor & Svar. Plattformen finns till för dig som vill lära dig mer om matföretagande och som vill ta del av ett nätverk fyllt av affärsmöjligheter, samarbeten, kunskap och erfarenhet.

Sedan hösten 2017 har Krinova tillsammans med Inkubera i Örebro uppdraget att utveckla en modell för en nationellt mat-inkubator och Innovationsarena. Uppdraget är ett regeringsuppdrag via Vinnova kopplat till den nationella livsmedelsstrategin. I arbetet har Krinova och Inkubera drygt 20 partners varav flera lärosäten och andra inkubatorer och science parks i Sverige. Parallellt har Krinova också fått finansiering från Region Skåne för att kunna skala upp och fördubbla kapaciteten på Innovationsarenan för stöd till matföretag i hela Skåne.

INNOVATIONS- OCH UTVECKLINGSSTÖD SOM KRINOVA ERBJUDER

Läs mer

Kontaktpersoner

Hannes van Lunteren

Hannes van Lunteren

Ansvarig KrinovaMAT & Business Designer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng