Stäng meny

Plattformen för molekylär analys

Plattformen för molekylär analys är en gemensam satsning av Högskolan Kristianstad, Krinova Incubator & Science Park, Handelskammaren och Kristianstads kommun. Syftet är att bedriva kvalificerad forskning inom bland annat analytisk kemi och genetik som ska ge kunskap och leda till innovationer inom bland annat vattenrening och molekylär diagnostik.

Navet i satsningen är ett nytt laboratorium, MoLab, som gör det möjligt att bedriva forskning på en mer avancerad nivå än i dag. Laboratoriet skapar förutsättningar för att kunna driva forskning och innovation i nära samarbete mellan akademi, offentliga aktörer och näringsliv. Det gör det också enklare att locka extern finansiering till forskningen.

Inriktningen mot vatten är naturlig för Kristianstad, som ligger i ett område med världsunika förutsättningar genom Vattenriket som utsetts till biosfärsområde av UNESCO och Hanöbukten. Det finns en rad företag i regionen som arbetar med avancerade lösningar för vattenteknik, och både Högskolan Kristianstad och Krinova inriktar delar av sin verksamhet mot området mat/miljö/hälsa.

Ett exempel på forskning som bedrivs inom Plattformen för molekylär analys kan ni se här

Loggor plattformen-01

Kontaktpersoner

Charlotte Lorentz Hjorth

Charlotte Lorentz Hjorth

VD

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng