Stäng meny

Testbädd vattenrelaterade innovationer

EUlogo_v_RGBKrinova har fått finansiering från ERUF (Europeiska regionala utvecklingsfonden)

 

 

 

Kristianstad skapar testbädd för vattenrelaterade innovationer

Skånes innovationsekosystem förstärks med en testbädd för vattenrelaterade innovationer. Det innebär en möjlighet att inte bara anta globala utmaningar inom miljö- och vattenområdet, den skapar också möjlighet att attrahera företag och kompetens och kan också lägga grund för nya företag och arbetstillfällen.

I Kristianstad finns spännande byggstenar för att skapa en unik testbädd för vattenrelaterade innovationer. Staden ligger mitt i Vattenriket utsett till biosfärområde av UNESCO. I oktober invigs laboratoriet på Krinova för molekylära analyser, som är en gemensam satsning av Kristianstads kommun, Högskolan Kristianstad och Krinova Incubator & Science Park. På Krinova finns erfarenhet och kompetens att initiera och medskapa utmaningsdrivna innovationsprojekt framgångsrikt. Nära samarbete med de lokala kommunerna erbjuder experiment- och testmiljöer i t.ex. reningsverk, vattenverk, hamnanläggningar och ytvattenmiljöer.

I förstudien WISA (Water Innovation System Amplifier), finansierad av EUs regionala utvecklingsfond, designar Krinova hur bl a dessa olika byggstenar kopplas samman för att en välfungerande testbädd med en gränsöverskridande och öppen innovationskultur ska bli resultatet.

- I Kristianstads finns möjligheter att prototypa, mäta, analysera och utveckla tjänster och produkter som hade varit svårt att göra på andra ställen. Målet är att skapa en testbädd som underlättar en experimenterande och snabb innovations- process som minimerar risker samtidigt som den maximerar tillgänglighet till utvecklingsresurser och skapar förutsättningar för regional och hållbar tillväxt, säger Charlotte Lorentz Hjorth, vd Krinova Incubator & Science Park.

Samverkansparter i WISA är Region Skåne, Högskolan Kristianstad, Kristianstads kommun och Scandinavian Aquasystems.

Kontaktpersoner

Charlotte Lorentz Hjorth

Charlotte Lorentz Hjorth

VD

Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng