Entreprenöriellt blommande i Bromölla

  27 maj 2020

  Helene Karlsson Pattara är floristen som aldrig skulle skaffa egen butik. Två veckor innan Covid-19 bröt ut var det precis det hon gjorde. Nu älskar hon att ha sitt eget ställe mitt i Bromölla. Blondflores första butik har sett dagens ljus.

  En stor del av Helenes verksamhet byggde på företagsevent, bröllop och stora tillställningar. Bara under de senaste veckorna har åtta bröllop ställts in eller flyttats fram ett år.  Helene och hennes samarbetspartners skräddarsyr olika paket och hittar lösningar som fungerar även under den här krisen. Att samarbeten, och då gärna lokala, är viktiga för Blondflores är väldigt tydligt.

  Helene är Bromölla kommuns representant i Entreprenör Skåne. Det är ett skräddarsytt koncept framtaget åt Region Skåne för att boosta 33 talangfulla unga entreprenörer från Skånes 33 kommuner till ökad tillväxt i sina bolag. Deltagarna ska även få del av vad Skåne har att erbjuda sina framtida entreprenörs-talanger.

  – Jag hoppas att det här året kommer att ge mig goda kontakter, nya samarbeten och att jag blir en bättre företagare. Jag kommer att bygga vidare där jag står och utveckla de tankarna som har startats i samarbetet med Krinova, säger Helene.

  Blondflores är en del av Krinovas community där även Lina & Evas Lanthandel finns med. De är Hörby kommuns representant i Entreprenör Skåne. Dem kunde ni läsa om i senaste nyhetsbrevet.