VD Charlotte guidar genom Krinovas 20 år

  29 januari 2020

  Nu är jubileumsåret till ända. Ett fantastiskt roligt år och som också gett tillfälle att stanna upp och reflektera över allt som hänt under Krinovas nu 20-åriga historia. Det är alla vi tillsammans – medarbetare, entreprenörer, partners, ägare och alla som vi mött på resan, som på olika sätt varit med och format det Krinova är i dag.

  När Krinova startades för 20 år sedan beskrevs målet med 100 företag och 1000 sysselsatta som orealistiskt och som ett luftslott. Det känns fantastiskt att idag kunna säga att det är verklighet. Över 100 företag är hyresgäster i parken och de företag som Krinovas Innovationsarena servat med utvecklingsstöd skapade bara under ett år över 500 nya jobb. Sedan Innovationsarenan startades 2013 har vi arbetat med över 500 företag.

  Mötesplatsen på Krinova bubblar som aldrig förr av aktiviteter. Jubileumsåret sattes rekord. 28 000 besökare till 1 700 möten, seminarier och workshops. Vi ser fram emot en ombyggnad för att rymma både fler hyresgäster men också för att kunna utveckla Mötesplatsen mot målet 35 000 besökare/år. Innovationstävlingen Food Hack, som Krinova var med och startade för sex år sedan, är etablerad med internationell dragningskraft. Fjolårets Food Hack lockade drygt 200 deltagare från fler än 30 länder. Nu jobbar vi för att årets hack som arrangeras i höst ska bli än mer spännande.

  Livsmedel som Profilområde har följt Krinova under alla de 20 åren. Krinova är idag både Sverige äldsta och största mat-inkubator och science park. 2011 blev profilen en ”cross-cluster” profil med mat/miljö/hälsa och med nära koppling till vattenområdet. Krinova är väldens enda inkubator och science park i ett UNESCO Biosfärområde (modellområde för hållbar utveckling) – en stolt invånare i Kristianstads Vattenrike. Med en stor flora av utvecklingsprojekt inom profilområdet, från nationella uppdrag till internationella samarbeten och en projektportfölj värd över 70 Mkr, är Krinova idag en attraktiv innovationspartner till inte bara företag, utan även andra städer, regioner och universitet.

  Den 11 februari i fjol tog Krinova emot Region Skånes pris för ”Synnerliga insatser för Skånes utveckling”, ett pris vi delar med de som vi arbetat tillsammans med, men det är också ett stort pris till alla Krinovas passionerade och professionella medarbetare. Tack för ert engagemang och för att ni medskapar allas vår framtid! Ett tredje decennium har startat för Krinova och nu är vi nyfikna på vad det leder oss in på för vägar….

   

  Titta gärna på filmen och följ med Charlotte på en kort resa genom Krinovas 20 år