Det händer på Testbädd Balsgård

  7 maj 2020

  Testbädd Balsgård, utanför Kristianstad, är en möjlighet för entreprenörer som vill ta sin idé från köket till marknaden. Här finns möjlighet att utveckla och producera nya drycker och livsmedel med stöd av omfattande kunskap, erfarenhet, och kreativitet i kombination med en flexibel och välutrustad anläggning för utveckling och produktion.

  För att visa på bredden av Testbäddens möjligheter är här några konkreta exempel på senaste tidens projekt på Balsgård:

  – För Gnista Floral Wormwood, “The world’s first non-alcoholic spirit that truly resembles a fine spirit”, som Gnista säger själv, har Testbädd Balsgård genomfört den största produktionen hittills. I samband därmed invigde Balsgård en ny anläggning för effektiv och avancerad filtrering av drycker.

  – Studenter från Gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad har arbetat med fermenteringsprocess och smaksättning av en ny typ av hälsosam dryck baserad på en oväntad råvara. Nu bubblar drycken vidare i större skala i Balsgårds pilot hall.

  – Smaka på Lundaland, kan man det? Och hur gör man det på ett sådant sätt att det enkelt går att använda i en marknadsföringskampanj för Lundaland? Det vill ett gäng entusiaster testa genom att i samarbete med Balsgård frystorka ett antal typiska Lundaråvaror som sedan kan återuppstå som dryck och smaka, ja just det, Lundaland.

  Förstärkning på Testbädd Balsgård

  Från och med första maj förstärks teamet på Testbädd Balsgård med Fredrik Beskow, processingenjör, som kommer att arbeta med framför allt just process- och produktutveckling.

  Har du en idé eller produkt som du vill utveckla vidare, tveka inte att kontakta oss.

  Fredrik Bewskow är ny i teamet på Testbädd Balsgård

  Anton Olsson

  Utvecklingsingenjör Testbädd Balsgård

  Jan Blomberg

  Jan Blomberg

  Projektledare Testbädd Balsgård