Fira våffeldagen med oss

    25 mars 2021

    Vi har skapat en hjärnstark våffla med mandel och morötter istället för det vita mjölet, vilket ger en kick av A- vitamin från morötterna och E-vitamin och kolin från mandeln. Sedan toppar vi med C-vitamin- och antioxidantrika bär och frukter, nyttiga fetter och mineraler från nötter och fröer. Grädde med B12 som är nödvändigt för kommunikationen i hjärnan. Men ni hör ju hur gott det låter. Hoppas det smakar!

    Brain food-våffla (4 portioner)
    1 finriven morot ca 80 gram
    2 dl mandelmjöl
    2 tsk fiberhusk
    2 krm salt
    1 krm vaniljpulver
    4 ägg
    2 dl vispgrädde

    Gör så här:
    Riv moroten fint. Blanda de torra ingredienserna och vispa sedan ner resten, låt smeten vila ca 15 min. Grädda. Ät och njut!

    Hemmagjord sylt
    250 gram frysta små blåbär
    500 gram frysta jordgubbar
    2 msk vaniljsocker eller ½ msk vaniljpulver
    1 krm malen kardemumma

    Gör så här: Koka ihop på svag värme utan lock tills den mesta vätskan har kokat bort och en koncentrerad bärkräm återstår, ca 45 min- 1 h. Låt svalna i kylen.

    Serveringsförslag 1: Mandel- och morotsvåffla med blåbärs- och jordgubbssylt med vispgrädde. Servera våfflan med 2 dl vispad grädde, hemkokt sylt samt toppa ev. med färska blåbär och jordgubbar samt blandade fröer.

    Serveringsförslag 2: Mandel- och morotsvåffla med blodapelsin, rostade nötter, mörk choklad och kanel.

    1 dl rostade valfria nötter
    2 st blodapelsiner, fileade
    40 gram hackad mörk choklad
    Maple syrup eller flytande honung
    2 dl Vispgrädde
    Kanel