Från ego-system till eko-system

    26 maj 2020

    Krinova bjöd in Sara Ali, COO & Director of Innovation på LogTrade, till ett digitalt seminarium där Sara föreläste om hur hon och hennes kollegor under flera år arbetat tillsammans med företag och forskare för att utveckla nya logistikmodeller som kan komma att förändra hur all handel fungerar. Sara presenterade praktiska exempel på hur produkter har börjat förflytta och sälja sig själva i ett nytt logistiskt ekosystem.

    Men även hur vem som helst enkelt kan skicka och/eller förflytta något. Detta för att få hållbarhet i logistiken men också nyttja samhällets resurser på ett effektivt sätt. Med ett resurseffektivt logistikflöde kommer näringsliv, slutkonsument och inte minst klimatet gynnas. Sara berättade att genom deras logistiklösning kommer det att vara enklare för producenter att hitta lösning och täckning för den första och sista milen i deras produktion. Det kan exempelvis vara grannen som cyklar förbi och plockar upp ett paket som är en del i logistikkedjan. Hen räcker sedan paketet vidare till någon som sätter sig på bussen för att till slut leverera till kunden. På så sätt kan tomaten fraktas från producent till konsument på andra sätt än vad vi är vana vid idag.

    Sara gav ett exempel på hur de hade testat att leverera jord till flerbostadshus och gjort en kampanj på Facebook att det fanns jord att köpa där de bor. Kunderna kom sen och scannade säcken och betalade. På så sätt flyttas varan dit kunden finns och  behöver den.

    Här kan du se webbinariet i efterhand