Från IT på Irland till öl i Eslöv

  25 januari 2021

  Diarmiud Reidy var verksam inom IT i 20 år på Irland. Han bytte bana, flyttade till Eslöv och blev bryggmästare. Han startade 2016 bryggeriet The Uncharted Brewing Company. Hela tiden med internationella marknaden som fokus och förra året gick ölen på export till Kina.

  Diarmiud fick kontakt med en kinesisk importör via Invest in Skåne. Han skickade över sina produkter och snart kom det en ny order. Ölen som kineserna gillar bäst är Thirsty Hippo.

  – Det är den ölen jag vann guld på SM i mathantverk med. Den är väldigt god tillsammans med lite starkare mat. En sak som är spännande är att kineserna dricker sin öl rumstempererad. I min öl kommer smakerna fram bra i rumstemperatur, säger Diarmiud.

  Kinesiska medelklassen växer stadigt och Diarmiud ser en stor potential på marknaden där. Han har även börjar exportera till Tyskland. Alla öl från bryggeriet säljs i burkar. Det är en medveten strategi från Diarmiuds sida.

  – Mitt mål från början var att bygga företaget för den internationella marknaden. Så är jag van att jobba, så gör man på Irland. Idealet skulle vara 70 % på export och 30 % för den svenska marknaden. Genom att använda oss av aluminiumburkar så reducerar vi koldoxidutsläppet och det går ut mindre energi vid återvinning. Det jag gör görs hållbart, säger Diarmuid.

  Företaget har varit en del av Krinovas Innovationsarena i flera år och fått stöd av flera business designers. Diarmiud och hans team på The Uncharted Brewing Company har många nya innovativa idéer och smaker på gång. Det är mycket som fortfarande är outforskat.