Hypro vinner Innovationspriset i Osby

  16 december 2019

  Hypro får Innovationspriset i Osby. Utifrån grundaren, Tommy Karlssons uppfinning, har familjeföretaget med stor innovationskraft utvecklat traktorprocessorer som i dag säljs världen över.

  I Smålatorp utanför Lönsboda i Osby kommun finns i dag 15-tal anställda och här sker all utveckling och provkörning. Via återförsäljare och mässor har Hypro tagit steget ut på världsmarknaden.

  Motivering till priset: Hypro har sedan företaget startade för drygt 30 år sedan utvecklat hydrauliska traktorprocessorer, som idag exporteras till ett fyrtiotal länder. Processorn som kopplas på en vanlig traktor kvistar, mäter och kapar virke i rätt längder. Tekniken är med sin kompakta konstruktion anpassad för ett hållbart skogsbruk, skonsam för miljö och personen som använder den samt i många typer av avverkning ekonomiskt fördelaktig jämfört med större avverkningsmaskiner. Familjeföretaget har på ett innovativt sätt förvaltat och utvecklat Tommy Karlssons uppfinning som idag underlättar vardagen för skogsägare och entreprenörer över hela världen.

  Innovationspriset delades ut av Krinova Incubator & Science Park och Osby kommun den 16 december.

  Innovationspriset, som instiftats av Krinova, belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Priset inriktas på idéer med hög innovationsnivå, kommersiell potential och hållbart företagande.

  För mer information:
  – Elisabeth Karlsson Bergman, Hypro AB, elisabeth@hypro.se, 0479-220 59
  – Truls Bretz, Ansvarig Innovationsarenan, Krinova Incubator & Science Park, truls@krinova.se, 0738-53 24 01
  – Carl-Johan Löwenberg, Tillväxtchef Osby kommun, carl-johan.lowenberg@osby.se, 0479-52 83 26

  Hypro vinner Innovationspriset i Osby