Jonas Haak ny styrelseordförande för Krinova

  22 maj 2020

  Vid Krinovas extra bolagsstämma den 22 maj utsågs Jonas Haak till ny styrelseordförande i Krinova AB. Jonas Haak efterträder Pia Kinhult.

  – Jag känner stor ödmjukhet och inspiration inför uppgiften att bli en del av verksamheten som ses som en av Sveriges mest innovativa science parks och inkubatorer. Krinova har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och jag ser fram emot att kunna vara med och bidra till att denna resa fortsätter långt in i framtiden. Krinova skapar väldigt stora värden genom att bidra till att företag, organisationer och individer utvecklar sina innovations- och konkurrensförmågor, säger Jonas Haak, styrelseordförande i Krinova.

  Jonas Haak är sedan sju år VD för Kristianstad Österlen Airport och har dessförinnan under cirka 20 år haft ledande befattningar inom läkemedelsbranschen. Han är även styrelseordförande i Högskolan Kristianstad Holding Invest AB och har tidigare haft flera andra styrelseuppdrag bl a som ledamot i Krinovas styrelse 2013 – 2017.

  – Det är med Innovationsarenan, profilområdet Mat-Miljö-Hälsa och Mötesplatsen Krinova knyter ihop näringen, det offentliga, akademin och vårt geografiska läge – jag hoppas kunna bidra med att bredda och fördjupa denna bas ännu mer genom att föra in min erfarenhet ifrån arbete inom det offentliga, mina uppdrag inom högskolan, mina många näringslivskontakter samt min stora passion för vår region, säger Jonas.

  Jonas Haak