Preloader
Stäng sök
Stäng
19 april 2023

Malmberg vinner Innovationspriset i Kristianstad

I samband med Guldjubelgalan i Kristianstad den 19 april fick Malmberg ta emot Innovationspriset som Krinova Incubator & Science Park delade ut.

Miljöteknikbolaget Malmberg med huvudkontor i Yngsjö utanför Kristianstad har en lång historia. För över 150 år sedan grundades bolaget. Ända sedan starten år 1866 har nya och bättre tekniker varit bolagets drivkraft. Från vattenrening och borrning till geotermisk energi och biogas har det funnits mycket historia, innovation och lärande längs vägen.

Motiveringen till Innovationspriset lyder:
Det här är företaget som siktar mot ingenting. Mot noll. Ett företag som med arvet från fem generationer kan luta sig mot en stark historia men som också tar steget in i framtiden genom att kombinera nytänkande och långsiktighet. Deras vurm för en renare värld har förfinats i konceptet Generation Zero där man visar att innovativa energi- och vattenlösningar inte bara är ett sätt att utveckla framgångsrika affärer utan också att möta framtidens samhälleliga utmaningar. En strävan efter noll utsläpp och noll restflöden. Men innovation är inte bara skapande av nya produkter utan också ett tänkande som ska visa sig på många olika sätt i ett företag; i sättet att kommunicera, i nya samverkansformer och i hur man hittar nya vägar i kompetensförsörjning. Allt detta har årets innovationsprisvinnare tagit sig an med fokus och engagemang.

– Malmberg är en mycket värdig vinnare av Innovationspriset där nytänkande och innovation har löpt som en röd tråd genom hela företagets historia, säger Christian Nyhlén VD för Krinova Incubator & Science Park som står bakom innovationspriset.

Innovationspriset belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Priset inriktas på idéer med hög innovationsnivå, kommersiell potential och hållbart företagande.