Matchmaking för grävmaskiner

  16 januari 2020

  Viktor Ingvarsson och Johan Fajjermo ägnade många timmar sittandes i sina grävmaskiner och prata i telefon med varandra om hur de tyckte att anläggningsbranschen kunde utvecklas. De såg att det fanns en lucka i branschen och 2019 lanserades den första matchmakingsidan för anläggningsjobb. Vencab har sett dagens ljus.

  Deras digitala plattform och söktjänst skapar nya vägar för jobb och samarbeten. Genom plattformens digitala tjänst minimeras alla mellanhänder och affären görs upp direkt. Det kommer att kunna spara både tid och pengar för köparen och för beställaren.

  Företag inom anläggningsbranschen kan registrera sig på sidan och visa när de är lediga och vilket arbete de kan utföra. Beställaren letar upp den leverantör som passar in på de kriterierna som ställs och en affär kan göras. Tjänsten kan användas lika bra av stora som enmansföretag. I dagsläget har Vencab fler än 300 leverantör registrerade i systemet.

  – Jag har undrat flera gånger om det här är för lätt men kan verkligen se en lucka i branschen. Den luckan vill vi fylla säger. Vi tänker fortsätta att bygga upp vår verksamhet i Skåne och sen jobba landskap för landskap, säger Johan Fajjermo.

  Vencab har jobbat tillsammans med Krinovas business designer Niclas Persnil under ett års tid. Viktor och Johan behövde hjälp med företagsrådgivning och för att få in externt kapital.

  – Vi har lärt oss att sälja in och förklara nyttan med Vencab och hur vi ska arbeta med kunder. Det är svårt att veta vad man ska lägga sin tid på och med Krinovas hjälp har vi kommit långt, säger Viktor Ingvarsson.

  Johan fyller i:
  – Det händer så mycket på våra möten. Vi har alltid något nytt att utföra efter att vi har träffats. Vi flyttar hela tiden fram bolaget och får den pushen vi behöver. Varenda gång vi träffar Niclas så växer vi en halv meter.

  Målet för Johan och Viktor är att fortsätta att växa och kunna leva fullt ut på sitt företag. Nästa steg som de undersöker är om de ska plocka in en extern finansiär.

  Personal på Krinova

  Niclas Persnil

  Business Designer

  Vencab