Nikolas Larsson ny t.f VD för Krinova

  18 maj 2020

  Nikolas Larsson har utsetts till ny tillfällig VD för Krinova AB. Nikolas tillträder den 18 maj och ersätter Charlotte Lorentz Hjorth. Rekrytering av ny VD pågår.

  – Krinova är en mycket viktig verksamhet för regionen som skapar både tillväxt, relationer och sysselsättning och bidrar till utvecklande processer inom områden som t ex livsmedel, vatten och förnyelsebar energi. Det är med stort engagemang jag tar på mig uppgiften att leda verksamheten till dess att vi har en ny VD på plats, säger Nikolas Larsson.

  Nikolas har lång erfarenhet av chefsroller inom näringslivet. Han har arbetat i ledande roller i livsmedelsindustrin i 15 år och var därefter koncernchef på Lekolar, ett nordiskt bolag för lärande miljöer med säte i Osby och en miljardverksamhet i Norden.

  Han arbetar idag som rådgivare till företag och inom den idéburna sektorn. Nikolas är bl a ordförande i Näringslivsrådet i Kristianstad, styrelseordförande i den svenska Handbollsligan, Kristianstad Arenabolag AB, ABA Skol AB, ordförande och ledamot i organ inom Europeiska handbollsförbundet och ledamot i styrelsen för Börjesson-koncernen.

  Nikolas Larsson

  Foto: Kristianstads kommun/Claes Sandén.