Studenter produktutvecklar åt Bager’s

  27 april 2021

  Nils Christersson på Bager’s valde att ta in högskolestudenter genom projektet Framtidens entreprenöriella arbetskraft (FEA) för att under 50 timmar få hjälp med produktutveckling. På det viset fick han tillskott i resurser, nya perspektiv och kunskap.

  – Den här tiden finns inte för mig men jag insåg att behovet fanns. Det är jättekul att kunna erbjuda en möjlighet för studenterna och de har verkligen ett gediget intresse för produktutveckling. De gör ett projekt åt mig med bara skånska råvaror, säger Nils på Bager’s .

  Nils jobbar tillsammans med en grupp av fem studenter från Gastronomiprogrammet på Högskolan Kristianstad. Det Nils hoppas få ut av projektet är ytterligare ett ben i sin verksamhet.

  Syftet med projektet FEA är att stärka små och medelstora företag i Skåne och Blekinge genom att skapa en struktur för hur företag tillsammans med studenter utvecklar sina innovativa förmågor. Under 2021 och 2022 räknar projektledaren Mats Åhlander från Högskolan Kristianstad att 25 företag kommer vara med. Det är punktinsatser i form av projekt som komplettera utvecklingsområden företaget inte hinner.

  – Studenterna fungerar som en brobyggare och det är kostnadsfritt för företagen att vara med. Vi vill skapa en upplevelse av wow, de klarade det här utvecklingsprojektet på 50 timmar, säger Mats Åhlander, Högskolan Kristianstad.