Vencab vinner Skapa-priset i Skåne

    26 november 2020

    Den digitala förmedlingstjänsten Vencab vinner Skapa-talang för unga innovatörer i Skåne. Johan Fajjermo och Viktor Ingvarsson är glada för utmärkelsen och ser det som ett kvitto på att det är fler än de som ser potentialen i deras affärsidé.

    Vencab är ett oberoende digitalt kontaktnät för entreprenadmaskiner, anläggningsbilar, kranbilar, maskintrailers, krossverk mm. Deras digitala plattform och söktjänst skapar nya vägar för jobb och samarbeten. Genom plattformens digitala tjänst minimeras alla mellanhänder och affären görs upp direkt. Det kommer att kunna spara både tid och pengar för köparen och för beställaren.

    – Det är såklart alltid trevligt att bli uppmärksammade och att det är fler än vi som tror på vår idé. Vi har jobbat hårt det senaste året och fördubblat antalet anslutna. Vi har fokuserat på beställare och i takt med det så har kontaktnätet växt. Från årsskiftet ska vi börja ta betalt för tjänsten och då ska vi båda jobba heltid med bolaget. Nu hoppas vi på att det fortsätter att snurra på lika bra som det här året, säger Johan Faijermo på Vencab.

    Priset ”SKAPA-talang för unga innovatörer” finns för att inspirera och ge stöd åt unga innovatörer så att de kan förverkliga sina idéer. Priset riktar sig till de som är högst 30 år och delas ut i alla Sveriges län. Vencab vann Skånes pris. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986.