Stäng meny

En satsning för samverkan mellan näringslivet och akademin

November 1998 togs första initiativet av Högskolan Kristianstad och Kristianstads kommun till en science park i nära anslutning till högskolan. Teknikbrostiftelsen i Lund blev den tredje parten i organisationen Krinova AB som grundades 1999.

Parken har successivt fyllts med företag. Krinova har också stärkt sin ställning som mötesplats med egna arrangemang och som värd för andras. Sedan 2013 har Krinova byggt upp en Innovationsarena tillsammans med Högskolan Kristianstad med bl a finansiering från de sex kommunerna i nordöstra Skåne. Innovationsarenan har haft ett mycket stort inflöde av företag och projekt. Sedan 2013 heter Krinova i och med det nya verksamhetsområdet Krinova Incubator & Science Park.

Mat har länge varit ett profilområde och från 2011 ingår det i ett sk cross-cluster för Mat/Miljö/Hälsa där både vatten och offentlig innovation är starka delar. Sedan slutet av 2017 har Krinova ett nationellt uppdrag tillsammans med Inkubera i Örebro och ett partnerskap på med bl a flera inkubatorer och lärosäten, för att utveckla en innovationsarena för mat-företag.

Krinova har sedan drygt 5 år arbetat långsiktigt för att bygga internationella strategiska partnerskap med innovationsmiljöer i Mexiko/Texas/US, Marocko, Danmark, Litauen och Polen.

Under 2017 utsågs Krinova till Sveriges mest innovativa inkubator i en peer review som genomfördes av Swedish Incubators & Science Parks.

Krinovas ekonomiska utveckling 1999-2017. 10.37.27

Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng