Stäng meny

Lediga tjänster

Krinova är en av Sveriges cirka 70 inkubatorer och science parks, där vår roll är att tillsammans med företag, organisationer, högskola och samhälle främja innovationer och utveckling. På Krinova pågår och startar hela tiden nya spännande projekt inom vårt profilområde mat – miljö- hälsa, ofta i samarbete med vår närmaste granne Högskolan Kristianstad. Här finns också nordöstra Skånes innovationsarena med en vid flora av företag. Inte nog med det, Krinova är också hyresvärd till fler än 100 företag och har en mötes- och konferensverksamhet som årligen lockar drygt 26 000 besökare.

Är du en kreativ, engagerad och utforskande person?

Krinova söker en nyexaminerad designer, ekonom och/eller en beteendevetare för att i lag skapa scenarier bortom framtiden för den skånska turistnäringen. Uppdraget genomförs i Team of Young (ToY) professionals projektet Tourism in Skåne Beyond the future.

Med spännande frågor som hur tillgängliggör vi naturupplevelser som kanske ännu inte finns för framtidens internationella besökare och vilka affärsmöjligheter och aktörer kommer att vara relevanta bortom framtiden jobbar du och två andra ToY lagmedlemmar fram konceptuella lösningar som utgår från de utmaningar som turistnäringen står inför. Speciell fokus hålls på upplevelsen, hållbar utveckling och vad framtidens urbana, internationella besökare kan komma att efterfråga. Du kommer att arbeta i en dynamisk miljö i den öppna innovationsarenan Krinova under stor frihet och får möjlighet att växa i takt med projektet.

Bakgrund

Tourism in Skånes marknadsför och utvecklar Skåne som destination. Med målet att regionen ska vara Sveriges mest hållbara och en av de mest besökta destinationer samarbetar organisationen med besöksnäringen för en ökad kunskap kring och skapandet av upplevelser för internationella besökare till Skåne.

Innovationsförmågan i besöksnäringen behöver höjas och synergier med andra branscher är viktiga för att kunna möjliggöra en ökning av denna. Genom projektet Beyond the Future vill Tourism in Skåne skapa nya visionära gränssnitt och föra samman olika branscher för att skapa innovationstillfällen.

Uppdraget

Uppdraget innebär att tillsammans med ToY-teamet definiera utmaningar och utveckla 3 – 5 konceptuella lösningar med fokus på upplevelsen, hållbar utveckling och vad framtidens urbana internationella besökare efterfrågar. I arbetet ingår att tydligt beskriva de egenskaper och funktioner som levererar värdet i lösningarnas olika erbjudanden och affärsmodeller.

Tourism in Skåne har ett unikt innehav av intelligens för näringen. ToY uppdraget ska också definiera en metod för att främja och facilitera innovationskapaciteten genom att omsätta den intelligensen. Under 2,5 månader ägnar ni er åt utvecklingsarbete i en utmaningsdriven innovationsprocess med handledning av erfarna businessdesigners på Krinova.

Vem är du?

Vi söker dig som nyligen har examinerats eller är i slutet av dina eftergymnasiala studier. Du har ett brinnande intresse för utvecklingsarbete och entreprenörskap.

För att lyckas i denna roll bör du vara en kreativ, nyfiken, informationssökande person. Du har lätt för att tänka nytt och ser lagarbete som en självklar samarbetsform. Du är modig i dina frågeställningar och hängiven åt kreativitet.

Varaktighet/arbetstid

Projektanställning, 2019-09-01 - 2019-11-15. Avtalsenlig lön.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, ditt CV och ett personligt brev, senast den 13 augusti via länken nedan. Frågor om ansökan kommer endast besvaras per mail på grund av semester. Ansök här senast 13 augusti!

Intervjudag

Gruppintervjuer kommer att göras torsdagen den 22 augusti kl. 8.30-12 på Krinova i Kristianstad.

Arbetslivserfarenhet

Ingen arbetslivserfarenhet krävs.

Utbildning

Gymnasial utbildning (krav)

Språk

Svenska (krav)

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Kontaktspersoner

Torben Olsson, Vice VD & Verksamhetsansvarig, torben@krinova.se

María Fernanda Bocángel, Partner Relations, marifer@krinova.se

 

Projektledare med intresse för miljö

Om oss

Krinova driver nytänkande och skapar jobb och tillväxt. Det gör vi genom att omvandla samhällsutmaningar till innovationsprojekt, engagera företag, offentlig sektor och akademi i samverkan som leder till långsiktig och hållbar utveckling. Vi är en mötesplats för människor och idéer och erbjuder innovations- och utvecklingsstöd till såväl företag som ännu befinner sig på idéstadiet till etablerade företag. Inom profilområdet mat – miljö – hälsa skapar vi samarbeten och projekt på regional, nationell och internationell nivå. Under drygt tio år har vi drivit olika livsmedelsrelaterade initiativ och är Sveriges största och första inkubator och science park med fokus på livsmedel. Krinova är en av de ca 65 medlemmarna i den nationella branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks (SISP).

Om dig

Låter en roll som projektledare åt en av Sveriges ledande innovationsmiljöer som ett spännande steg i din karriär? Skulle du beskriva dig själv som strukturerad, självständig och kreativ? Vill du vara en del av ett nytänkande och ambitiöst team business designers? Då kan det vara dig vi söker!

Är du en GÖS?

Krinovas värdegrund sammanfattas i de tre bokstäverna G Ö S – Glädje, Öppenhet och Samarbete. Dessa tre ord genomsyrar vårt sätt att jobba. Vi söker därför dig som är ”Gösig” d v s värdesätter glädje och delar med dig av den, har en öppen attityd och som håller med om att samarbete i de flesta fall inte bara lönar sig utan är dessutom roligare.

Kravprofil

• Högskoleutbildning inom miljö eller annan likvärdig utbildning
• Erfarenhet av arbete i projektform
• Minst ett års arbetslivserfarenhet från liknande arbete
• Goda kunskaper i MS Office
• Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, även på engelska

Meriterande

• Erfarenhet från EU- eller andra gränsöverskridande projekt.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att dela din tid mellan att vara projektledare i ett av Krinovas projekt, WISA, samt arbeta som business designer på Krinovas innovationsarena. Projekt WISA syftar till att minska tillförseln av föroreningar i Östersjön genom att skapa en internationell testbädd för vattenrelaterade innovationer där Krinova ska samskapa kunskap och utveckling av teknik för bättre hantering av dagvatten i deltagande hamnar i Sverige, Polen och Litauen. I projektet ska man även ta fram affärsmodeller och nya affärsområden, kopplat till de vattenrelaterade innovationerna som projektet genererar. Här kommer du att bli en del av ett projektteam där du bland annat kommer att arbeta med att samla in, analysera och sammanställa stora mängder information från projektpartners i länderna kring Östersjön, planera och genomföra workshops med fokus på affärsmodulering samt följa upp och dokumentera delar av projektet. Du kommer även arbeta med omvärldsbevakning inom miljöområdet. I rollen som business designer (affärsutvecklare) på Krinovas Innovationsarena kommer du att arbeta med värdeskapande utveckling i olika innovationsprojekt tillsammans med företag, forskare, studenter och offentliga aktörer. Du är van att arbeta i kreativa processer i en platt organisation med stort ansvarstagande både kollektivt och individuellt. Du gillar att praktiskt handleda andra människor och förmedla dina kunskaper och färdigheter till dem. Resor inom Europa förekommer inom ramen för arbetet.

Arbetslivserfarenhet

Affärsutvecklare, 1-2 års erfarenhet (Meriterande)

Utbildning

Eftergymnasial utbildning två år eller längre

Kompetenser

Affärsutveckling (Meriterande), Projektledning, erfarenhet (Meriterande)

Språk

Svenska (Krav), Engelska (Krav)

Lön

Krinova har kollektivavtal med Teknikföretagarna för mer information kontakta Diana Danilda, diana@krinova.se

Anställningsvillkor

Heltid, projektanställning (fram till 2022-04-30) med god möjlighet till förlängning.
Tillträde enligt överenskommelse. Vanligtvis tillämpas provanställning.
Krinova eftersträvar en jämn könsfördelning och mångfald i arbetsgruppen.
Ansök här senast 11 augusti!
›› ANSÖK HÄR!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer

Stäng