BASE – Baltic Sea Biogas Alliance

  Avslutade

  Biogasbranschen har aldrig varit hetare. Vi hör ständigt om investeringar i nya tankstationer, nya bil- och lastbilsmodeller, gasdrivna bilar som tillåts i föreslagna miljözoner, växling mellan naturgas och biogas och företag och offentliga organisationer som övergår till att vara fossilfria.

  Vi befinner oss i början av en övergång till ett cirkulärt samhälle, där biogas spelar en naturlig och avgörande roll som en del av den lokala eko-cykeln. Vi står inför en global klimatutmaning som genomsyrar det svenska samhället. En omställning av energikällor äger rum. Detta BASE-partnerskap har tagit hänsyn till flernivåstyrning och inkluderar både offentliga och privata organisationer på olika nivåer med kompletterande färdigheter och erfarenheter för att upprätta en stark och konkurrenskraftig allians i Östersjön. Vissa av de deltagande organisationerna har en lång och omfattande erfarenhet medan andra är i början av att etablera fungerande anläggningar. Sammantaget kommer projektet att främja övergången till en cirkulär ekonomi, en hållbar region och hantera en gemensam utmaning när man förbättrar kompetensen hos varje partner inom biogasområdet.

  Syftet med detta projekt är att förbättra deltagande organisationers kapacitet och kompetens inom biogasområdet. Målet är också att upprätta en stark och konkurrenskraftig allians.

  Projektperiod: Augusti 2019 – December 2021

  Samarbetspartners och finansiärer

  Partners: Krinova Incubator & Science Park (Sverige), EU-kontor Skåne nordöstra (Sverige), Vidzeme Planning Region (Lettland), Klaipeda University (Litauen), Förening av polska kommuner Euroregion Baltic (Polen) och institutet för fysik, National Academy of Sciences of Ukraine (Ukraina).

  Personal på Krinova

  Karl-Erik Grevendahl

  KrinovaMILJÖ

  Tobias Borrström

  Ansvarig Administration